Vegetarisk lasagne

  1. Sätt på ugnen 200 grade.
  2. Börja med att göra tomatsåsen, salt och socker efter tycke och smak.
  3. Fräs mangold i lite smör, tillsätt ricotta och rör om.
  4. Riv mozarellaosten.
  5. Varva lasagneplattor, tomatsås, mangoldfräset, riven mozarella i en ungssäker smord form
  6. Avsluta med ett lasagneplattelager och riven ost
  7. Sätt in formen i ugnen vid 200 grader i ca 40 min.
  • 12 lasagneplattor
  • 400 g mangold
  • 200 g ricotta
  • 200 g mozarella
  • Riven ost

Tomatsås

  • 500 g, krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 krm svart peppar
  • 1 klyfta vitlök
Första lagret lasagneplattor
Mangold i ricotta-137
Mangold i ricotta
Vegetarisk lasagne