Ungsbakade grönsakrer

  1. Tvätta och dela potatisarna.
  2. Skär paprikorna i vardera sex delar och lökarna i klyftor.
  3. Skala övriga grönsaker i logom stora bitar.
  4. Häll oljan i långpannan. Blanda ner de skurna grönsakerna, vitlöksklyftorna med skal och timjan i plockade delar.
  5. Droppa över balsamvinäger, salt peppar, socker.
  6. Ugnsbaka i 40 min. Vänd  emmelanåt och ta ut pannan när potatisen är mjuk.

Receptet är för 8 personer.

Ugn 200 grader

    * 1,3 kg färskpotatis
    * 5 paprikor, gärna olika färger
    * 3 rödlökar
    * morötter, palsternackor, rotselleri
    * 10 oskalade vitlökar
    * lite färsk timjan
    * 1 dl olivolja
    * 1/2 dl balsamvinäger
    * 2 tsk strösocker
    * 1/2 tsk salt
    * 1/2 tsk svartpeppar