Ulla-Britts senap

 

  1. Blanda samman senapsfrö och vinättika. Låt svälla i två dagar.
  2. Mixa hälften av senmapsfröna till en slätmassa och låt resten vara hela.
  3. Ös upp allt i en kastrull.
  4. Tillsätt socker och värm sakta under omröring tills sockret smält, ca 15 min.
  5. Känns senapen för tjock, späd med vinättika.
  6. Smaka av med salt och malen kryddnejlika.
  7. Ös upp i väl rengjorda burkar och förslut.

Om du har kula och gjutjärnsskål gör du så här:

  1. Blanda samman senapsfrö.
  2. Kör allt i gjutjärnsskålen med kulan. Välj hur fint du vill mala senapskornen.
  3. Blanda de malda senapskornen med vinättika och låt stå i två dagar.
  4. Ös upp allt i en kastrull.
  5. Tillsätt socker och värm sakta under omröring tills sockret smält, ca 15 min.
  6. Känns senapen för tjock, späd med vinättika.
  7. Smaka av med salt och malen kryddnejlika.
  8. Ös upp i väl rengjorda burkar och förslut.

Vin ättika

  • 1,05 dl vitvinsvinäger
  • 0,95 dl 12 % ättiksprit
  • 0,5 dl vatten

Senap

  • 100 g gula senapsfrön
  • 100 g bruna senapsfrön
  • 2,5 dl vinättika
  • 3 dl socker
  • 2 tsk kryddnejlika
Ulla-Britts senap-496
Ulla-Britts senap
Ulla-Britts senap-507
Ulla-Britts senap
[title]-[filefield-fid]
Ulla-Britts senap
[title]-[filefield-fid]
Ulla-Britts senap