Stekt makrill med chili, ingefära och vitlök

  1. Sätt på ungnen på 220 grader C.
  2. Skiva chilifrukterna tunt och strimla ingefäran.
  3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  4. Fräsupp smöret i en kastrull.
  5. Lägg i chilifrukt, ingefära och vitlök.
  6. Låt fräsa tills de är lite brynta.
  7. Lägg i persiljan på slutet.
  8. Lägg makrillen i en ugnselfast form. Salta.
  9. Häll kryddsmöret över makrillen.
  10. Stek makrillen i ugnen i 6 minuter.

Servera makrillen med jasminris, koriander och limklyftor.

  • 4 makrillfiléer
  • 4 röda chilifrukter
  • 3 cm färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 75 g smör
  • 2 msk hackad persilja
  • salt
Makrill-185
Makrill
Vitlök-201
Vitlök