Rulltårta med trädgårdens bär

  1. Sätt på ungnen 250 grader.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i smeten utan att röra om för mycket.
  5. Rör ner mjölken.
  6. Bred ut smeten i långpannan.
  7. Grädda rulltårtan i ugnens mitt i cirka 5 min., passa noga.
  8. Vänd kakan upp och ned på ett nytt, lätt sockrat, bakplåtspapper.
  9. Dra bort bakpålåtspappret, pensla lite med vatten.
  10. Lägg långpannan över tills kakan kallnat.
  11. Vispa grädden och bred ut den på tårtan.
  12. Lägg på bären.
  13. Rulla i hop tårtan från långsidan.
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
Rulltårta med trädgårdens bär-134
Rulltårta med trädgårdens bär