Rabarberchutney

  1. Skala rabarbern. Koka upp skalet tillsammans med vatten, vin och socker. Dra kastrullen åt sidan.
  2. Tärna rabarbern fint och lägg i en skål.
  3. Skala och finhacka lök, vitlök, ingefära och chilifrukt. Ta bort kärnor och hinnor från chilifrukten om du vill ha en mildare chutney.
  4. Fräs lök, vitlök, ingefära och chilifrukt i oljan på medelvärme utan att de tar färg.
  5. Sila rabarberskalet från sockerlagen och häll denna över lökröran. Låt alltsammans koka i två minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda maizena med lite vatten, innan den blandas ner i röran.
  7. Häll röran över den tärnade rabarbern.
  8. Låt alltsammans stå i minst 4 timmar, gärna över natten, och dra till sig smakerna inna chutneyn serveras.
  • 400 g rabarber
  • 1 dl vin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 50 g ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 msk maizena