Polsk bigos

 

  1. Skär sidfläsket i små bitar, lika så korvarna.
  2. Skala och hacka löken
  3. Bryn fläsk och korven i en rymlig stekgryta.
  4. När fläsket och korven fått färg tillsätt löken och bryn den dock inte så att den får färg.
  5. Tillsätt surkålen, vatten, fond, kummin opch socker. Reglera vattenmängen så att grytan får lämplig konsistens.
  6. Låt grytan puttra i ca 30 min.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med kokt potatis och grovt surdegsbröd.
  • 500 g rimmat sidfläsk

 

  • 500 g surkål
  • 200 g kryddiga korvar, typ Kabarnosser eller Chorizo
  • 1 gul lök
  • smör
  • 0,5-1 liter vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 nypa socker
  • salt och svart peppar
  • 1 tsk mald kummin
Polsk bigos-495
Polsk bigos