Plommonsylt med Turkisk Peber

 

  1. Skölj, kärna ur och halvera plommonen.
  2. Blanda plommon, vatten och ingefära i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock tills plommonen är mjuka. Rör om då och då.
  3. Rör ner sockret lite i taget. Låt sjuda utan lock i ytterligare ca 20 minuter eller tills sylten tjocknar. Skumma noga.
  4. Tillsätt de krossade Turkisk Peber och rör så att de smälter.
  5. Rör ut natriumbensoat och askorbinsyra i lite av sylten och blanda sedan ner i resten av sylten.
  6. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma glasburkar.
  7. Förslut direkt och förvara svalt.

 

  • 1,5 kg plommon
  • 1,5 dl vatten
  • 12 dl socker
  • 1,5 krm natriumbensoat
  • 1,5  krm askorbinsyra
  • En näve krossad Turkisk Peber