Pizza Blomkål

Pizzadeg

  1. Blanda surdegsgrund, olivolja och lite av vattnet i en bunke. Lös upp jästen i blandningen och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
  2. Rör om någon minut med en träslev. Ta upp degen och kåda för hand tills degen blir en boll.
  3. Täck degen i bunken med folie eller lock och låt den jäsa i kylskåp ca 5 timmar.

Pizzasås

  1. Hacka löken och vitlöksklyforna, stek hacket i en kastrull i olivoljan utan att det tar färg.
  2. Tillsätt vinet, salt och peppar. Koka på svag värme i 5 minuter tills löken blir mjuk.
  3. Mixa det hela med en stavmixer tills det blir en puré.

Gör så här:

  1. Sätt in en baksten i ugnen och sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda.
  3. Kavla ut degen på ett bakplåtspappret.
  4. Bred ut pizzasåsen på degen.
  5. Lägg på hälften av osten
  6. Lägg på blomkålen och tomathalvorna och resten av osten.
  7. Krydda med svartpeppar.
  8. För över pizzan från skärnbrädan till bakstenen i ugnen och grädda i ca 12-15 minuter. Blomkålen ska var lite mjuk och fortfarande lite krispig.
  9. Klipp persilja över pizzan.

 

4 portioner

Pizzadeg

  • 50 g surdegsgrund
  • 10 g olivolja
  • 130 g vatten
  • 5 g jäst
  • 200 g vetemjöl
  • 50 g durumvetemjöl
  • 5 g (1 tsk) salt

Pizzasås

  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Topping

  • 7 dl riven ost
  • 1 kg blomkål, skurna i små bitar
  • 20 cocktailtomater, delade i halvor.
  • grovmalen svartpeppar
  • Persilja
[title]-[filefield-fid]
Pizza Blomkål