Pärontoast

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär palsternackan i tunna stavar.
  3. Lägg stavarna i en ugnsform och ringla över olivolja.
  4. Salta och peppra.
  5. Rosta stavarna gyllenbruna, ca 20 min och låt svalna.
  6. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  7. Bred crèm fraiche på brödskivorna.
  8. Skiva päronet tunt och fördela päronskivorna på brödskivorna.
  9. Lägg på palsternackstavarna och strö över mögelosten och peppra.
  10. Lägg toasten på emn plåt med bakplåtspapper.
  11. Rosta i ugnen i cirka 5-8 minuter tills osten smält och allt är genomvarmt.
  • 2 skivor ljust surdegsbröd
  • 1 stort päron
  • 1 palsternacka
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g blåmögelost, t.ex cambozola
  • salt och svart peppar
Pärontoast-469
Pärontoast