Morotssoppa med chili

  1. Skala morötterna, potatis, gul lök och vitlök.
  2. Dela chilifrukten och ta bort kärnorna. Dela den i små bitar.
  3. Skär i grova bitar och lägg allt i en kastrull.
  4. Häll på vatten och fond.
  5. Krydda med timjan.
  6. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
  7. Rör ner chrème fraiche.
  8. Ta soppan av värmen och mixa den slät med en stavmixer eller i en matberedare.
  9. Smaka av med salt, peppar och ingefära.
  10. Servera soppan med bröd.
  • 500 g morötter
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 chilie frukt stark
  • ingefära efter smak
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar