Morotsmuffins med glasyr och strössel

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.
Ställ muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Låt svalna.
Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med strössel.
Ugnstemeperatur: 175º

0 stycken

  • 50 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  •  2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  •  3 dl finrivna morötter

Glasyr:

  • 75 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Garnering:

  • Strössel
Morotsmuffins med glasyr och strössel-133
Morotsmuffins med glasyr och strössel