Morotskaka

  1. Sätt på ugnen 175 grader
  2. Smörj och bröa en rund form.
  3. Koka morötterna mjuka. Kör dem sedan till puré i en matberedare. Låt svalna.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg och blanda till en jämn smet.
  5. Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och annanas. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
  6. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Prova med en sticka, när den är någorlunda torr är kakan färdig.
  7. Lägg på aluminiumfolie efter halva tiden att kakan blir gräddad i mitten.
  8. Kakan är färdig då den släpper från kanten och provstickan är torr.
  9. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna under formen.
  10. Blanda i hop ingredienserna till glasyren.
  11. Bred utglasyren på kakan.
  12. Den blir bättre om man gör den dagen före man ska äta den.
  • 2-3 medelstora morötter
  • 4 dl(270 g) vetemjöl
  • 3,5 dl(315 g) strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 2 dl hackade valnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl krossad annanas

Glasyr

  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 - 1,5 dl florsocker
Morotskaka från ugnen-315
Morotskaka från ugnen
Morotskaka med glasyr-316
Morotskaka med glasyr

Kommentarer

Fin kaka,som du kan göra och frysa in och ta fram när du får gäster.