Mjölksyrade grönsaker

 

  1. Ansa och skölj grönsakerna
  2. Föväll bönorna i 5 min. i lite saltat vatten och låt dem kallna.
  3. Skiva morötter och lök.
  4. Bryt sönder blomkålen i små buketter.
  5. Lägg alltsammans ien glasburk med kryddorna.
  6. Stöt grönsakerna så att de börjar safta sig.
  7. Pressa samman grönsakerna så att de ligger hårt packade.
  8. Fyll på med kokt kallt vatten så att det täcker grönsakerna.
  9. Lämn ett par cm luftrum i burken.
  10. Sätt på ett lock och låt det stå i rumstemperatur i 2-3 dagar och därefter 10 dagar i vid +16 till +18 grader.
  11. Förvara de syrade grönsakerna kallt.

 

 

  • 250 g gröna bönor
  • 750 g morötter
  • 2 st gula lökar
  • 500 g blomkål
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 st lagerblad
  • 2 msk salt
Mjölksyrade grönsaker-448
Mjölksyrade grönsaker