Mangoldstjälkar med örtsås

1.  Koka stjälkarna i ca 10 min i lätt saltat vatten tills de blir mjukla. 1 tsk salt per liter vatten.

2. Örtsås: Blanda äggula, vinäger och vatten i en rostfri kastrull. Vispa kraftigt på svag värme så att äggulan blir fluffig och tjocknar. Lyft från värmen och fortsätt vispa. Slå sedan under kraftig vispning i smöret så att såsen tjocknar. Vispa i senap, örter, salt och peppar.

4. Häll av vattnet på från stjälkarna och lägg genast upp tillsammans med såsen.

  • 500 g stjälkar av mangold
  • vatten och salt

Örtsås:

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk vatten
  • 200 g smör, klarat
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 2 dl fint hackade örter (persilja, dill, körvel)
  • salt och malen vitpeppar
Mangoldstjälkar i ostsås-131
Mangoldstjälkar i ostsås