Majrovgryta

Gör så här:

  1. Skala och riv majrorna och potatisen grovt.
  2. Sköj och strimla purjolöken fint.
  3. Hacka svamp och timjan.
  4. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  5.  Rör samman allt och stek på låg värme i en stekpanna eller gryta tills grönsakerna är mjuka.
  6. Servera med ev. stekt bacon, sallads blad och grovt bröd.

För 4 personer

Man kan äta rätten som en vegetarisk rätt eller steka bacon till.

  • 300 g majrova
  • 300 g potatis
  • 1/2 putjolök
  • 2 dl hackad svamp, gärna vild
  • 1 msk hackad fäsk timjan
  • 1 krm salt
  • nymald svart peppar
  • smör, rapsolja till stekning
  • Att äta till salladsblad, grov bröd, majonäs.

 

Majrovgryta-385
Majrovgryta