Majonnäs - "Det gör man bara"

Använd en mixer

  1. Hacka gräslöken
  2. Knäck äggen i mixern
  3. Tillsätt vinäger, salt, curry, gräslöken, vitlöken.
  4. Starta mixern på låg hastighet.
  5. Tillsätt lite olja i taget och öka hastigheten  på mixern.
  6. Om du hör att mixerrotorn snurrar i "luften" stanna mixern och rör om med en sked.
  • Man kan efter tycke och smak smaksätta majonäsen med dill, persilja, ingefära mm efter vad grönsaksladet har att ge just för tillfället.
  • När majonäsen är tjock och fin är den färdig, njut.
  • Går att använda till mycket t.ex i stället för aioli till räkorna.
  • 2 ägg rumsvarma
  • 3 dl rapsolja
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk curry
  • 1 knippe gräslök
  • 5-6 klyftor vitlök

Kommentarer

Räkor och majonnäs som är hemgjord och rostat bröd en fredagkväll. Vad kan man mer begära?