Lottas leverpastej

 

  1. Sätt på ugnen på 150-175 grader.
  2. Skär späck och kycklinglever i mindre bitar och smält smöret.
  3. Hacka löken och stek den utan att ta färg.
  4. Tillsätt alla ingredienserna i en matberedare och kör till man får en jämn smet.
  5. Häll smeten i två 1,5 liters bakformar.
  6. Sätt in en djup ugnsplåt i mitten av ugnen fylld med vatten och låt vattnet bli varmt.
  7. Ställ formarna på den djupa ugnsplåten och grädda i ca1 timme.

 

  • 250 g kycklinglever,

finns både färsk och fryst

  • 150 g späck,

finns ofta fryst

  • 2 ägg
  • 4-5 ansjovisfiléer
  • 1 stor lök
  • 2 1/2 dl kaffegrädde
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk mald vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl

 

 

[title]-[filefield-fid]
Lottasleverpastej
[title]-[filefield-fid]
Lottas leverpastej
[title]-[filefield-fid]
Lottas leverpastej
[title]-[filefield-fid]
Lottas leverpastej