Carpaccio på jordärtskocka

 

  1. Skär med en vass kniv eller hyvla skockorna så tunt som  tunnt gärna på en mandolin.
  2. Lägg de hyvlade skivorna i kallt vatten med citronsaft, de missfärgas annars.
  3. Lägg ett lager rucculasallad i botten på förrättstalriken.
  4. Lägg ut det hyvlade jorsärtskockorna på, pressa citronsafty över.
  5. Ringla olivolja över.
  6. Riv över citronskal och riven parmesanost.
  7. Låt stå minst 20 min innan servering.

4 personer som förrätt

  • 5-10 jordärtskockor beroende på storlek
  • Rivet skal från en citron
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • God olivolja
  • 1 knippe ruccula
  • salt och svartpeppar
  • riven parmesanost
Carpaccio på jordärtskocka-494
Carpaccio på jordärtskocka