Ca Mu Cien Voi Gung

Tillagning:

  1. Blanda ingredienserna till ingfärssåsen
  2. Låt sjuda på svag värme i 5 min
  3. Klappa in fisken med salt och peppar, pensla med olja
  4. Stek fisken långsamt på båda sidor, ca 4 min per sida. Fiksen ska ha en inneteperatur på 52 grader
  5. Lägg upp fisken på ett serveringsfat
  6. Häll över såsen och garnera med purjo eller salladslök, limeklyftor
  7. Servera med ris och grovt bröd
  • 800 g fiskfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk vitpeppar, malen
  • 3 msk olja

Ingefärssås:

  • 1,5 dl vatten
  • 4 msk fiskfond
  • 12-16 champinjoner
  • 1 röd chilii, urkärnade, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 msk ingefära, skalad, finstrimlad
  • 1 msk citrongräs, finhackat
  • 1 tsk olja

Till servering:

  • 1/2-1 dl hackad purjo eller salladslök
  • kokt jasminris
  • lime, i klyftor
Ca Mu Cien Voi Gung-136
Ca Mu Cien Voi Gung