Bruna bönor med chili och stekt rimmat sidfläsk

  1. Skölj bönorna
  2. Blötlägg bönorna i vatten i minst 12 timmar
  3. Häll av vattnet och häll på nytt vatten så att bönorna täcks med ca 1 cm vatten.
  4. Tillsätt 2 tsk salt och koka bönorna i 2 timmar på svag värme.
  5. Smaka av med ättika 12% och sirap.
  6. Red av bönorna med maizena mjöl utrört i lite vatten.
  7. Kärna ur chilien och hacka den i små bitar.
  8. Fräs chilien i lite matolja och tillsätt till bruna bönorna. Rör om ordenligt.

Servera bruna bönor med stekt rimmat sidfläsk.

  • 500 g bruna bönor
  • 2 tsk salt
  • 4-5 msk ättika 12 %
  • 7-8 msk sirap
  • vatten
  • 2 msk brun maizena mjöl
  • 1 stark chilie typ Chocolate Scotch Bonnet