Bouillabaisse

  1. Hacka löken, skiva morötterna, palsternackan och fänkålen-
  2. Ta bort kärnhuset i parikan och skär i bitar.
  3. Skär fisken i bitar
  4. Fräs grönsakerna i lite matolja i en stor gryte utan att de får färg.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna, timjan, saffran och fiskfond.
  6. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka i 5 minuter.
  7. Späd med lämpligt mycket vatten och låt soppan koka upp.
  8. Lägg i fisken och låt koka ytterligare 3-4 minuter.
  9. Smaka av med salt ev lite peppar.
  10. Tillsätt räkor och persilja.
  11. Severa soppan med en klick majonäs i varje tallrik och vitt bröd.
  • 400 g fisk benfri, gärna vit fast
  • 1 gul lök eller 2 piplök
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 0,5 palsternacka
  • 0,5 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 2 msk persilja
  • 3 msk fiskfond 
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl vitt vin
  • 1 pkt krossade tomater
  • 8 musslor
  • 300 g oskalade räkor motsv 150 g skalade
  • salt
  • ev peppar
  • majonäs
Bouillabaisse-449
Bouillabaisse