Ättiksgurka av västeråsgurka

 

  1. Skölj och skiva gurkorna med en tandad kniv.
  2. Varva dem med senapsfrön och dillkronori t.ex en hink.
  3. Rör samman ingredienserna till lagen, den ska inte kokas.
  4. Häll den över gurkorna.
  5. Den kanske inte täcker gurkorna direkt men gör detta efter ett par dagar.
  6. Lägg ett fat överst i hinken och en tygnd därpå.
  7. Låt stå svalt i 3 veckor.
  8. Häll upp gurkan på väl rengörda burkar.
  9. Om man förvarar burkarna i kylskåp behövs inte Atamon.

 

  • 1 kg västeråsgurka
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 6 st dillkronor

Lag:

2 dl ättissprit 12%

3 dl vatten

0,65 kg socker

1 dl salt

Tandad kniv-437
Tandad kniv
Dillkrona-438
Dillkrona
[title]-[filefield-fid]
Västeråsgurka