Vörtbröd
Ger 2 bröd
Dag 1 Kväll
Surdeg
- 100 g rågsurdegsgrund
- 300 g vatten
- 180 g rågmjöl
Skållning
- 600 g(6 dl) kokhett vatten
- 125 g(2 dl) rågmjöl
- 200 g(3,5 dl) rågsikt
Dag 2 Morgon
- Skållning från gårdagen
- Surdegen från gårdagen
- 470 g (8 dl) vetemjöl
- 100 g(0,75 dl) flytande vörtextrakt
- 200 g(1,5 dl) mörk sirap
- 1 rivet äpple
- 20 g(1 msk) salt
- 1 tsk malen pomerans
- 0,5 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen ingefära
- 150 g(2 dl) russin
Kommentarer
Gott till jul!
Jag är admin, välkommen till forumet.