Surdegstekakor med skrädmjöl

Gör så här:

  1. Smält smöretoch blanda det med mjölen och värm allt att väskan blir 37 grader.
  2. Stöt anis och fänkålfröna i en mortel.
  3. Blanda alla övriga ingredienser utom saltet i en degblandare.
  4. Kör degblandaren 5 min på låg hastighet och 5 min på högre hastighet.
  5. Degen skall släppa från degblandaren sidor, tillsätt lite mer mjöl om degen inte släpper.
  6. Tillsätt saltet och kör ytterligare 2 min.
  7. Smörj en plastlåda med lite matolja.
  8. Häll ner degen i plastlådan och sätt på locket.
  9. Ställ den i varma skåpet.
  10. Sätt in en baksten i ugnen och sätt på den på 250 grader
  11. Vik ihop degen tre gånger, första gången efer 60 min och därefer 30 min och ytterligare 30 min.
  12. Vänta 30 min, nu bör degen ha jäst upp till sin dubbla storlek.
  13. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela delen i två delar.
  14. Dela sedan delarna i 8 delar.
  15. Rulla varje del till en boll och platte ut bollarna med en kavel.
  16. Lägg delarna på ett bakplåtspapper och jäs i 30 min under bakduk.
  17. Nagga bröden med en gaffel och sätt i dem i ugnen och grädda i 15 min eller till innertemperaturen är 96 grader.
  18. Låt dem svalna på galler.

16 stycken

Dag 1 Kväll

  • 100 g surdegsgrund
  • 300 g ljummet vatten
  • 180 g rågmjöl

Dag 2 Morgon

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fänkålsfrön, hela
  • 1 msk anisfrön, hela
  • 40 g honung
  • 150 g skrädmjöl
  • 600 g vetemjöl
  • 2 tsk salt
[title]-[filefield-fid]
Surdegstekakor med skrädmjöl
[title]-[filefield-fid]
Surdegstekakor med skrädmjöl
[title]-[filefield-fid]
Surdegstekakor med skrädmjöl