Grönsakslandet
Hem
Artiklar
Tips
Grönsakslandet
Zonkarta över Sverige
Vad är jord?
Kompost
Förvaring
Täckodling
Trädgården
Kalender
Litteratur
Länkar
Om Grönsakslandet
Grönsakslandet
Vad söker du?
5:2 Recept
Blommor
Bröd
Ciabatta
Dinkelbröd
Dinkelbröd med frukt och nötter
Grovt rågbröd
Grytbröd-Surdegsbröd
Lingonbröd
Rågbröd med rågkross
Rödbetsbröd
Saftigt rågbröd
Schweiziskt bondbröd
Siris Tunnbröd - Mjukt Norrlandstunnbröd
Skrädmjölsdrömmar
Surdegsbröd med kruskakli
Surdegstekakor med skrädmjöl
Svartvinbär-Surdegsbröd
Vörtbröd
Äppelbröd
Grönsaker
Kryddor
Recept
Sök på denna webbplats:
Surdegsbröd med kruskakli
På kvällen
Blanda ingredienserna från dag 1 kväll i en rymlig bunke gärna bunken till degblandaren.
Placera bunken i "varma skåpet". Skåpet ovanför kyl/frysen.
Skållning
Blanda kruskakli, linfrö, rågkross.
Koka upp vattnet och häll över kruskakli blandningen. Låt stå övertäckt över natten.
På morgonen
Blanda alla ingredienserna, surdegen och skållningen från kvällen utom saltet i degbunken.
Kör degblandaren i 4 min på låg hastighet och 4 min på låg hastighet.
Tillsätt saltet och kör ytterligare 2 min.
Placera degbunken i "varma skåpet" och jäs brödet till dubbel storlek. Det kan ta 3 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord och dela brödet i två delar.
Placera brödet i jäskorgar och sätt dem i "varma skåpet". Låt brödet jäsa 1-2 timmar.
Sätt på ugnen på 250 grader i god tid.
Stjälp upp brödet på bakplåtpapper och sätt in brödet i ugnen.
Placera en oömplåt nederst i ugnen och lägg i några isbitar.
Efter 15 minuter sänks temepraturen till 200 grader.
Grädda brödet tills innertemperaturen är 98 grader.
Låt brödet svalna på ett galler.
Ger två bröd
Dag 1 kväll
100 g rågsurdegsgrund
300 g vatten
180 g rågmjöl
Skållning
2 dl kruskakli
1 dl linfrö, krossat
1 dl rågkross
7 dl vatten
Dag 2 morgon
400 g rågmjöl
500 g rågsikt
1 rivet äpple
2 tsk salt
Surdegsbröd med kruskakli
Powered by
Drupal
, an open source content management system.
iEarth