Grönsakslandet
Hem
Artiklar
Tips
Grönsakslandet
Zonkarta över Sverige
Vad är jord?
Kompost
Förvaring
Täckodling
Trädgården
Kalender
Litteratur
Länkar
Om Grönsakslandet
Grönsakslandet
Vad söker du?
5:2 Recept
Blommor
Bröd
Ciabatta
Dinkelbröd
Dinkelbröd med frukt och nötter
Grovt rågbröd
Grytbröd-Surdegsbröd
Lingonbröd
Rågbröd med rågkross
Rödbetsbröd
Saftigt rågbröd
Schweiziskt bondbröd
Siris Tunnbröd - Mjukt Norrlandstunnbröd
Skrädmjölsdrömmar
Surdegsbröd med kruskakli
Surdegstekakor med skrädmjöl
Svartvinbär-Surdegsbröd
Vörtbröd
Äppelbröd
Grönsaker
Kryddor
Recept
Sök på denna webbplats:
Skrädmjölsdrömmar
Så här gör du:
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumsvarmt.
Sätt på ugnen på 160 grader
Blanda alla ingredienserna utom smöret i en bunke för hand.
Tillsätt smöret och knåda in det med de övriga ingredienserna. Lite kladdigt men gör en deg av det hela.
Rulla degen till en sträng på ett bakbord och dela degen i 30 delar och rulla delarna till små bollar.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och placera ut bollarna.
Grädda i 30 min i ugnen.
30 st
160 g smör
120 g vetemjöl
180 g socker
140 g skrädmjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 - 2 tsk hjorthornssalt
Skrädmjölsdrömmar
Skrädmjölsdrömmar
Skrädmjölsdrömmar
Skrädmjölsdrömmar
Skrädmjölsdrömmar
Kommentarer
by
Gäst
-
2015-01-17 19:25
Skrädmjöl är rostat havre och är vanligt i Värmland.
Logga in
för att skriva kommentarer
Powered by
Drupal
, an open source content management system.
iEarth
Kommentarer
Skrädmjöl är rostat havre och är vanligt i Värmland.