Siris Tunnbröd - Mjukt Norrlandstunnbröd

 

Receptet ger 10 brödkakor

  1. Värm filmjölk och mjölk till ljummen temperatur.
  2. Rör ut jästen i lite av vätskan
  3. Kör alla ingredienserna i en degblandare utom saltet.
  4. 4 minuter på låg hastighet och 4 minuter på högre hastighet
  5. Kör ytterligare 2 minuter samtidigt som saltet tillsättes.
  6. Låt degen jäsa i degbunken i 12 timmar i kylskåp.
  7. Sätt in en stenhäll i mitten av ugnen.
  8. Sätt  ugnen på 250 grader.
  9. Stjälp upp dgen på mjölat bakbord.
  10. Dela degen i 10 delar.
  11. Kavla ut degenbiten till en rund kaka med naggad kavel på en bakspade.
  12. Vänd upp den utkavlade degen på ett bakplåtspapper, som ligger på en bakspade.
  13. Grädda brödet på en stenhäll i ugnen tills brödet får fin färg , vilket tar ca 3 min.
  14. Det går bra att stapla de gräddade bröden på varndra.

Mjukt tunnbröd

  • 350 g Filmjölk
  • 650 g Mjölk
  • 500 g Fyra sädesslag
  • 665 g Rågsikt
  • 16 g Jäst
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 dl Olja

 

Dela degen i 10 bitar.-443
Dela degen i 10 bitar.
Kavla ut degbiten med en naggad kavel.-444
Kavla ut degbiten med en naggad kavel.
Degbiten på ett bakplåtspapper i ugnen.-445
Degbiten på ett bakplåtspapper i ugnen.
Grädda brödet i ca 3 min.-446
Grädda brödet i ca 3 min.
Det blev 10 stycken mjuka tunnbrödskakor.-447
Det blev 10 stycken mjuka tunnbrödskakor.