Grönsakslandet
Hem
Artiklar
Tips
Grönsakslandet
Zonkarta över Sverige
Vad är jord?
Kompost
Förvaring
Täckodling
Trädgården
Kalender
Litteratur
Länkar
Om Grönsakslandet
Grönsakslandet
Vad söker du?
5:2 Recept
Blommor
Bröd
Ciabatta
Dinkelbröd
Dinkelbröd med frukt och nötter
Grovt rågbröd
Grytbröd-Surdegsbröd
Lingonbröd
Rågbröd med rågkross
Rödbetsbröd
Saftigt rågbröd
Schweiziskt bondbröd
Siris Tunnbröd - Mjukt Norrlandstunnbröd
Skrädmjölsdrömmar
Surdegsbröd med kruskakli
Surdegstekakor med skrädmjöl
Svartvinbär-Surdegsbröd
Vörtbröd
Äppelbröd
Grönsaker
Kryddor
Recept
Sök på denna webbplats:
Siris Tunnbröd - Mjukt Norrlandstunnbröd
Receptet ger 10 brödkakor
Värm filmjölk och mjölk till ljummen temperatur.
Rör ut jästen i lite av vätskan
Kör alla ingredienserna i en degblandare utom saltet.
4 minuter på låg hastighet och 4 minuter på högre hastighet
Kör ytterligare 2 minuter samtidigt som saltet tillsättes.
Låt degen jäsa i degbunken i 12 timmar i kylskåp.
Sätt in en stenhäll i mitten av ugnen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Stjälp upp dgen på mjölat bakbord.
Dela degen i 10 delar.
Kavla ut degenbiten till en rund kaka med naggad kavel på en bakspade.
Vänd upp den utkavlade degen på ett bakplåtspapper, som ligger på en bakspade.
Grädda brödet på en stenhäll i ugnen tills brödet får fin färg , vilket tar ca 3 min.
Det går bra att stapla de gräddade bröden på varndra.
Mjukt tunnbröd
350 g Filmjölk
650 g Mjölk
500 g Fyra sädesslag
665 g Rågsikt
16 g Jäst
1 tsk Salt
0,5 dl Olja
Dela degen i 10 bitar.
Kavla ut degbiten med en naggad kavel.
Degbiten på ett bakplåtspapper i ugnen.
Grädda brödet i ca 3 min.
Det blev 10 stycken mjuka tunnbrödskakor.
Powered by
Drupal
, an open source content management system.
iEarth