Gott Nytt År alla Grönsaksvänner! Nu har vi nya utmaningar att ta hand om under 2015. Vi kanske är odlare, gillar att sköta om vår trädgård eller tycker om att laga god mat. Vi kanske är surdegsbakare. Hur som helst har har vi mycket att se fram emot under 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vädret ser inte så inbjudande ut. Det blåser och regnet hänger i luften. Det är varmt 5 grader. Kanske vi får en promenad idag. Det är ju bara en klädfråga. Sonen har hjälp mig lite med datorn. Vi också fått en omelett med räkor som blev över i går. Räkomelett är alltid gott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palsternackorna är inte upptagna klart ännu. De kanske mår gott i odlingsbänken. Det har ju inte varit så kallt ännu.

Jordärtskockorna är också kvar i jnorden. De mår bäst av att vara där. De jordärtskockor som man inte tar upp övervintrar i jorden och kommer upp nästa år. De går att vända i köket på många olika sätt i puréer och i soppor.

 

 

Idag har vi riktig vinter. I natt har temperaturen sjunkigt under -10 grader. Kommer nu bara lite snö kan vi äka skidor. Det är fint med frosten på våra träd och ängar. Fåglarna äter inte vårt matholk, de är i skogen när det är så här kallt. jag undrar bara vad som händer nu i våra odlingsbaänkar. Palsternackorna har vi inte tagit upp klart ännu. Salladen och persiljan hur har den klarat sig. Vad nhänder i vår varmbänk, har den helt frusit ihop. Den som lever får se. Det ska bli mildare framemot nyårsafton. Då får vi se vad som härnt.